Піца Маргарита – рецепт від піцерії “Adriano”
Київська піцерія Adriano вітає Вас на занятті з кулінарії. Сьогодні будемо готувати одну з найпопулярніших та найдешевших піц – Маргариту.
Перед тим як Ви почнете готувати, є ще шанс піддатись ліні і замовити Маргариту у нашій піцерії до дому та отримати безкоштовну доставку, або заходіть до нас в гості на вул. Глибочицьку, д.33/37.
фото інгредієнтів: моцарелла, помідори, томатний соус, базилік
Інгредієнти для приготування:
Для тіста
- 300г пшеничного борошна
- 1 чайна ложка дріжджів
- 1 чайна ложка солі
- 1 столова ложка оливкової олії
- + додатково олія для подачі
Для томатного соусу
- 100мл томатної пасти
- жменька свіжого базиліку або 1 ч.л. сушеного
- 1 зубчик часнику, подрібнений
Для начинки
- 125 г кулька моцарели
- жменю тертого Пармезану або вегетаріанська альтернатива
- жменю помідорів чері, розрізати навпіл (можна звичайні помідори)
- для оздоблення жменька листя базиліку (за бажанням)
Робимо основу:
Насипаємо борошно у велику миску, потім туди додаємо розмішані у воді дріжджі і сіль. Щоб вийшло чудово, використовуємо 200 мл теплої води, додаємо оливкового масла і перемішуємо це все разом дерев’яною ложкою, до того моменту, поки у Вас не утвориться м’яке, і досить вологе тісто.
фото: Робимо основу для піци “Маргарита”
Викладіть на злегка посипану борошном поверхню і місіть протягом 5 хвилин до отримання однорідної маси. Накрийте рушником і відставте в сторону. Ви можете залишити тісто підніматися, якщо вам подобається пухке тісто, але це не є суттєвим для тонкої скоринки.
Зробити соус:
Змішайте томатну пасту разом з базиліком і товченим часником, потім приправте за смаком спеціями. Залиште стояти при кімнатній температурі в той час як будете формувати основу.
фото: “Маргарита перед запіканням”
Розкачати тісто:
Якщо ви даєте тісту піднятися, потрібно його швидко місити, потім розділити на дві кульки. На посипаній мукою поверхні, розкачуємо тісто на великі коржі, близько 25 см в діаметрі, з допомогою качалки. Тісто має бути дуже тонким, оскільки воно ще підніметься в духовці.
Зробити начинку і випікати:
Розігрійте духовку до 240C / 220C градусів. Викладаємо корж на основу, на якій будемо випікати. Включаємо фантазію і починаємо викладати начинку. Спочатку намазуємо соусом, котрий приготували раніше, потім посипаємо сиром і помідорами, скроплюємо оливковою олією і приправами. Випікати протягом 8-10 хвилин до хрусткої скоринки.
фото: Готова піца “Маргарита”
Подавати з невеликою кількістю оливкової олії і листям базиліка. Повторіть кроки для інших піц.
Якщо Ви живете у Києві, замовте Маргариту у Adriano Pizza щоб порівняти чи у Вас получилась така ж смачна як у нас, та отримайте безкоштовну доставку додому або заходіть до нас в гості на вул. Глибочицьку, д.33/37.
СМАЧНОГО!