Варіацій піц настільки багато, що цілий рік можна готувати нову, ні разу не повторюючись. Вироби відрізняються начинками, соусами, діаметром, товщиною коржа і т.д. У кулінарії розрізняють два види ласощів, у яких є істотні відмінності: американська й італійська техніки приготування. Це як дві повні протилежності: товстий шматок з чималою кількістю начинки і витончена страва, створена на тонкій основі.
Американська піца – ситне блюдо для компанії
Жителі США обожнюють добре поїсти, тому і в стравах переважає м’ясо з різноманітними соусами. Піца – відмінний приклад їхньої культури харчування. Вона обов’язково готується на дріжджовому тісті, яке перед запіканням має гарненько підійти. У підсумку виходить пристойний корж, висотою в пару сантиметрів. Звичайно, він повинен бути м’яким, повітряним, як печені пиріжки. Його смак виходить більш солодким, найімовірніше через дріжджів, що значно відрізняються від італійських рецептів. Ще одна відмінність: американські кухарі додають в тісто соняшникову, а не оливкову олію.
Інгредієнти можуть бути різноманітними:
- будь-яка ковбаса, шинка, бекон;
- куряче філе, індичка, інше м’ясо;
- велика жменя сиру, не обов’язково пармезану або моцарели;
- всілякі гриби, томати, болгарський перець;
- кілька видів соусів, іноді в рецепт входить гірчиця;
- тільки в американському блюді можна побачити яйця, капусту, фрикадельки та інші продукти.
Американці першими почали доповнювати італійську страву корнішонами, консервованими овочами і фруктами. Саме в США придумали знамениту гавайську піцу, в яку входять ананаси. Єдиний виріб «Нью-Йорк» вважається прототипом італійського коржа з овочами, так як піцейола виготовляють його на тонкій основі.
Італійські ласощі – витонченість в кожному шматочку
Італійська піца значно відрізняється від американської: мінімум начинки і соусу, тонке тісто, невеликий діаметр коржа, максимум 35 см. Блюдом неможливо наїстися на цілий день, але цілком втамувати голод на кілька годин. Зате вам забезпечена не тільки гарна фігура і багато вітамінів, але і задоволення від дивовижної смакової гами.
Що особливого в італійську страву?
- тісто неодмінно замішується на оливковій олії;
- борошно для замісу повинна бути з твердих сортів пшениці;
- основа не розпливається перед випічкою, тому вона залишається тонкою, але м’якою;
- компоненти не накладаються шарами або навхрест;
- в основному блюдо печуть з моцарелою;
- м’ясні продукти кладуть тільки одного виду;
- у виробі переважають овочі, особливо помідори;
- при подачі прикрашають свіжими листям руколи.
Справжню італійську піцу випікають у полумї деревної печі, температура в якій дуже висока, не менше 480 градусів. 2 хвилини достатньо, щоб тісто спеклось, а компоненти повністю прогрілися.
Adriano Pizza – смачні італійські ласощі за оптимальну ціну
Наша компанія пропонує замовити будь-яку піцу: Салямі, Цезар, гавайську, 4 сиру. Ми створили прекрасний варіант ласощів: тісто робимо тонке, а компонентів у начинку кладемо більше, ніж італійці. Всі інгредієнти відмінної якості, адже саме від них залежить вся смакова гамма виробу.
Замовляючи піцу в Adriano, звертайте уваги на акції і знижки, хоча вартість і так досить адекватна. Ви будете впевнені, що апетитний італійський коржик приїде в обумовлений час і тільки в гарячому вигляді!