Піца являє собою типовий гастрономічний продукт неаполітанської кухні. Вона може навіть бути визначена як символ італійської традиції в світі. Піца, безумовно, старовинна страва народжується як буханець хліба і збагачується різними інгредієнтами, перелік яких доповнювався протягом багатьох років.
Тісто для піци це цілий процес підготовки, з використанням борошна, води, дріжджів, солі і масла за допомогою яких можна створити безліч варіацій, від тонких, як в піцеріях або пухкі, такі як вдома. Незважаючи на те, що в даний час вона є популярним продуктом у всьому світі, єдиною оригінальною є істинна неаполітанська піца. Використовуючи наше тісто для піци отримаєте хрустку основу яка тільки і чекає, щоб бути начиненою свіжими помідорами, сиром моцарелла і ароматним базиліком.
Готуємо основу
Інгредієнти на 4 піци діаметром 30 см:
- борошно 0,1 кг
- води 600 г
- дріжджі сухі – 7 г.
- оливкова олія 60 г
- солі 20 г
- цукру 2 чайні ложки
фото 1: Тісто для піци
Щоб приготувати тісто для піци почанаємо висипати борошно в миску (1). Додати дріжджі (2) і цукор, потім додати 100 г води, а потім збити міксером встановленим на середній або низькій швидкості (3).
фото 2: замішуємо тісто для піци
Продовжуйте додавати невелику кількість води помалу, стежачи за тим, щоб попередня доза добре поглина борошно (4). Після того, як залили близько 3/4 води, додати сіль (5) і продовжувати місити. Додати решту воду, змішати до одного рівня і залишити тісто рухатись, поки не отримаєте гладкої і однорідної маси (6).
фото 3: додаємо олію до тіста
Додаємо олію до тіста Тепер поступово додайте олію (як ви це робили з водою) (7). Коли олія повністю всмокчеться, видалити тісто із змішувача і замішувати руками, поки не отримаєте м’яч(8). Помістіть його в великій мисці злегка змащеній жиром (9),
фото 4: накриваємо тісто для піци
Накрити фольгою або чистою тканиною і дайте піднятися в духовці при світлі (10). Зачекайте, поки суміш не підніметься принаймні в два рази за обсягом (1,5 ч), краще в три рази (2,5 / 3 ч) і приступіть до розробки піц (11). Після того, як тісто підніметься, перенести його на робочу поверхню за допомогою зубчастого колеса (12).
фото 5: розділяємо тісто для піци
Потім розділити на 4 рівні частини (13) і руками, сформувати в кульки (14). Коли закінчите, накрийте чистою тканиною і дайте постояти протягом 30 хвилин (15), перш ніж використовувати їх, для того щоб зробити ваші піци.
Збереження тіста
Тримайте тісто для піци, в холодильнику протягом дня, а ще краще, покладіть в закритий герметично контейнер.
Порада
Для того, щоб отримати гарно змішане тісто важливо додавати рідину кілька разів так, щоб дати можливість борошну пропитатись водою, на скільке це можливо, і утворити сітчасту клейковину стабільною і добре еластичною. З того ж тіста можна зробити булочки або звичайно чебуреки (утворюючи диски з тіста і надаючи класичну форму півмісяця, змочуючи краї, перед запечатанням).