Піца Пепероні — ідеальне італійська страва для любителів Салямі з довгою історією.
45 хв. + Час випічки та росту тіста.
Для 4-х осіб.
ІНГРЕДІЄНТИ
Тісто для піци
- 15 г дріжджів;
- 3½ стакани теплої води;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1 ½ чайної ложки солі;
- 225г борошна грубого помелу.
В Італійських рецептах 225 г пшеничного борошна.
Соус для піци
- ½ цибулі;
- 1 зубчик часнику;
- 1 можна нарізані кубиками помідори;
- ½ столової ложки меду або сиропу;
- 2-3 філе анчоусів;
- ½ чайної ложки орегано;
- ½ чайної ложки базиліка;
- ½ чайної ложки червоного перцю (сухих овочів);
- ½ чайної ложки солі.
Начинка
- 2 свіжих перці;
- 125г грибів;
- 100 г пепероні або ковбаси;
- 100 грам сиру макс.
Процеc приготування
- Розмішайте дріжджі в теплій воді і додайте інші інгредієнти в тісто. Замісити тісто 5 хв., І залиште його підніматися близько 1 години.
- Почистіть цибулю, часник і грубо натріть. Змішайте помідори з іншими інгредієнтами соусу і відрегулюйте кількість томатного соку, який утвориться в наслідок настоювання. Нехай соус стоїть при кімнатній температурі ½ години.
- Нарізати перець тонкими смужками і гриби. Розріжте ковбаску тонкими скибочками, і натріть сир крупно.
- Покладіть бляшки в духовку і включіть температуру 250-275 градусів – максимально як тільки, ваша піч може розігріватись.
- Покладіть тісто на посипану борошном поверхню і розділіть на 4 рівні частини. Сформуйте їх в кульки, та розкачайте по днищі на аркуші для печива. Покладіть на тісто вершкове масло, соус для піци, але нехай краї залишаться сухими.
- Розподілити болгарський перець, гриби, пепероні і сир зверху. Перемістіть піцу в вогонь на теплому листі для випічки лопатою або за допомогою дошки.
Всередині тісто випікають до готовності, а сир розплавляється – приюлизно за 10 хв. Подавати відразу ж.
Порада! Експериментуйте, використовуйте начинку з різними овочами – навіть спробуйте тушковані або смажені овочі чи відварну картоплю.