Київська піцерія “Адріано” запускає серію статей про найцікавіші піцерії світу. У нас ви можете не тільки замовити доставку піци, а й прочитати цікаві факти про ведення даного бізнесу, огляди найефектніших піцерій і свіжі рецепти. Сьогодні розповімо о піцерії Gusto 101, яка славиться Надзвичайно якісним підходом до приготування страв, і інтер’єром в стилі вінтаж.
Вона є останньою італійською забігайлівкою, що відкрила двері в King West, розташованому в Портленді. Ресторан взяв курс назад до основ класичних страв і простих продуктів сонячної Італії, головний акцент ставиться на якість інгредієнтів.
Важко повірити, що ця піцерія недавно була гаражем для ремонту механіки – ре дизайн чудовий! Навіть з цегляними стелями, концепцією відкритої кухні, акустика не є проблемою, атмосфера сприяє спокійній розмові, тому кричати один на одного не потрібно. Освітлення сприяє відчуттю близькості, приміщення розділені на зони з окремо подсвеченними таблицями, зонами для гостей і робочою зоною (кухнею). Ідеально підходить для відпочинку компанії з чотирьох друзів, але краще прийти раніше, якщо не хочете чекати. Заклад дуже популярний, тому попередніх резервацій столика нема.
Винні погреби вміщають велику колекцію італійських вин, але сьогодні ми зацікавлені в концептуальній колекції вин Vini ді Gusto, адже багато чули про неї. На жаль через надмірну популярності, їх повністю розпродають, важко купить хоча б пляшечку. Крім вина в барі можна замовити безліч видів бурбона, віскі і коньяку, а також меню коктейлів з екзотичних інгредієнт (наприклад червоним перцем Чилі або соком лайма).
Полички для Фокачча і чіабатту дивовижні. Я не бачив ніколи закваски для Фокачча. Тісто хліба було світлими, з прекрасною карамельною скоринкою. Нам навіть дозволили взяти участь в приготуванні. Зайве казати, що ми оцінили пропозицію. Сервіс привітний і любязний до клієнтів, але без зайвої на докучливості.
Я люблю макарони з чорнилом кальмарів, які все важче і важче знайти в місцевих ресторанах. Так що вхопився за шанс і замовив “Чорні Тальоліні” (Tagliolini al Nero – $ 14,95). Я відмовився від другого фаворита – Branzino на грилі з Цитрусовою емульсією ($ 21,95). Я переконав друга їх замовити , щоб відчути хоча б присмак і аромат страви.
Чорна солона паста Макіавеллі яку замовили сусіди за столиком справа, викликали дивну гримасу. Але я думаю, це було смачно, особливо з ніжною каракатицею, яка солодша в порівнянні з кальмаром. Моя порція була занадто велика для мене, щоб доїсти. Тим часом Branzino, був вологим і красивим з яскравим цитрусовим соусом.
Піца “Капрічоза” з копченим беконом і соковитими болгарський перцем, була фаворитом серед клієнтів. Запечена золота скоринка на смак хороша! Інші класичні піци ( “4 сиру” і “Цезар”) також смачні з великою кількістю начинки, але Капрічоза перевершила всіх.
Я вважаю, наші очі були більш голодні, ніж шлунки, коли ми помітили, в меню десерти. Ми замовили яблучний пиріг і шоколадні маффіни. Вони дуже популярні серед місцевих піцерій, але тут приготовлені особливо смачно. У рецепті використовують класичні інгредієнти і він є максимально незмінним з усього меню.