Доставка по КиєвуКарта доставки
0
замовлення на суму грн
Назад

9 Італійських піц. Частина 1.

14 листопада 2016

Піца - національна їжа Італії, але з сотні видів немає єдиної яку називають національною Італійської. Консенсус обмежується однією точкою зору: - Моя краще всіх.

Коли я запитав неаполітанського кухаря Вінченцо ді Антоніо що він думає про піцу в Римі, він відповів коротко: «Мені пощастило, що я не живу в Римі."

Підтримка локального стилю вкорінена глибоко в історію. Жоден вид не такий з яким Ви виросли, і до якого звикли. Чому ж американці шукають справжню піцу на старому континенті? Значить Сицилійська піца в Палермо є більш достовірною, ніж її італо-американська репліка в Бостоні? Чому їх тягне до чужої, зараз визначимо.

замовлення піци

Вірність похвальна, але вона обмежує. Перше кохання до конкретної піці не обов'язково повинна бути останньою. Любов до прекрасної страви не може бути моногамною, адже сконцентрувавшись на одному виді, Ви втрачаєте величезну гаму смаків!

В Італії, де виключно смачна піца печеться в багатьох стилях, полігамність обов'язкова!

 

1. Піца Napoletana

Неаполь поділився любов'ю до піци і сухими макаронними виробами зі світом, але щось заблукав в перекладі. Замість того, щоб з'їсти макарони альденте і м'яку піцу, іноземці приїхавши з Неаполя, навчилися робити протилежне. Італійці теж розробили перевагу піці - хруст під час укусу. Коли Govani Santarpia вперше приніс справжню неаполітанську піцу на північ до Тоскани місцеві жителі не залишили і пляшки вина на порозі свого будинку в знак подяки. Вони здивовано дивилися, як він розрізає тонку піцу, як хрусткий батон (мов Біскотті).

Фото 1: Піца Napoletana

Фото 1: Піца Napoletana

М'якість скоринки істинної неаполітанської піци частково походить від приготування при 900 ℉ в дров'яній печі. Повітряні бульбашки в тісті коржа розпухають, внутрішня частина висохла і затверділа. Але тісто саме по собі побудовано таким чином, щоб бути еластичним, при додаванні цінних помідорів і моцарелли регіону Кампанія, основа размякає і просочується усіма смаками. "Ви відчуваєте, всі аромати в одному укусі!" - Каже Santarpia.

Згодом в областях, які знаходяться далеко від Неаполя (як Флоренція) почали випікати дуже схожу до класичної піци Napoletana. Її популярність вийшла за межі міста і розійшлася по всьому світу.

 

2. Піца аль Taglio

У Римському стилі аль Taglio ( "по краю") випікається у формі і подається розрізаною, звідси і альтернативні назви - teglia ( "піца в каструлі") і аль trancio ( "піца скибочкою»). У більшості магазинів Італії Ви робите замовлення частини піци аль Тагле, говорите оператору на скільки шматків розрізати і платите за вагою.
Піцу аль Taglio печемо в електричній печі протягом 15 хвилин, що дає чітку повітряну і золотисту скоринку (до одного дюйма товщиною). Більше часу для приготування їжі не завжди ідеально підходить для начинок. Щоб уникнути підгоряння або непотрібного повторного приготування інгредієнтів (інгредієнти які додають в середину вже готові до вживання). Чому такі запобіжні заходи для скромної вуличної їжі? Піца аль Taglio є платформою для деяких з найдорожчих сирів, ковбасних виробів, морепродуктів, а основа випічки входить до переліку кращих в Італії.

Фото 2: Піца аль Taglio

Фото 2: Піца аль Taglio

Не всі піци аль Taglio Романо, і не всі Romana є аль Taglio. Ви могли часто чути цей вислів. Romana - справжня Римська піца, але "аль Taglio" готують у багатьох областях Італії де вона приймає різні регіональні особливості. Кругла версія піци Romana - Romana Тонда (див нижче) - має надзвичайно тонку і чітку корочку, без кутів.

Тісто не повинно прилипати до каструлі. Деякі випікають прямо на кам'яній поверхні печі (вона схожа за описом до Alla Pala (див нижче).

 

3. Піца Siciliana

У США, "Сицилійська" піца іноді асоціюється з формою каструлі "квадратною" піцою, придуманою сіцілійськими іммігрантами та їхніми нащадками в Бостоні, Провіденсі, або штаті Нью-Йорк і Детройт. Ці "New York Pizza" ймовірно, були натхненні специфічними видами піц з Палермо або так званими Саракузами. Ці два типи сицилійської піци, як правило, продаються в пекарнях і схожі на сицилійське Фокачо. Ці піци-квадрати також можуть бути попередниками аль Taglio.

Фото 3: Сицилійська піца

Фото 3: Сицилійська піца


Однак, коли ви замовляєте піцу в більшості районів Сицилії ви зазвичай отримуєте один круглий пиріг або, опудало Pizzolo, два круглих пироги складені один над одним. Визначення Siciliana визначається не стільки формою, як місцевими інгредієнтами: манна крупа та інші доморощені зерна в тісті; Начинка з козячого сиру, сицилійський пекорино і молочні сири місцевих корів - все, плюс буйволяча моцарелла. Побільше анчоусів. Прикраса сухарями є ще одним досить надійним індикатором для визначення справжніх "сицилійки".

 

Частина 2 ось тут: http://adriano.com.ua/uk/posts/9-italyanskih-pitsts-chast-2

Ми рекомендуємо