Доставка по КиєвуКарта доставки
0
замовлення на суму грн
Назад

Чим відрізняється італійська піца від американської?

15 жовтня 2017

Варіацій піц настільки багато, що цілий рік можна готувати нову, ні разу не повторюючись. Вироби відрізняються начинками, соусами, діаметром, товщиною коржа і т.д. У кулінарії розрізняють два види ласощів, у яких є істотні відмінності: американська й італійська техніки приготування. Це як дві повні протилежності: товстий шматок з чималою кількістю начинки і витончена страва, створена на тонкій основі.

Американська піца - ситне блюдо для компанії

Жителі США обожнюють добре поїсти, тому і в стравах переважає м'ясо з різноманітними соусами. Піца - відмінний приклад їхньої культури харчування. Вона обов'язково готується на дріжджовому тісті, яке перед запіканням має гарненько підійти. У підсумку виходить пристойний корж, висотою в пару сантиметрів. Звичайно, він повинен бути м'яким, повітряним, як печені пиріжки. Його смак виходить більш солодким, найімовірніше через дріжджів, що значно відрізняються від італійських рецептів. Ще одна відмінність: американські кухарі додають в тісто соняшникову, а не оливкову олію.

Інгредієнти можуть бути різноманітними:

  • • будь-яка ковбаса, шинка, бекон;
  • • куряче філе, індичка, інше м'ясо;
  • • велика жменя сиру, не обов'язково пармезану або моцарели;
  • • всілякі гриби, томати, болгарський перець;
  • • кілька видів соусів, іноді в рецепт входить гірчиця;
  • • тільки в американському блюді можна побачити яйця, капусту, фрикадельки та інші продукти.

Американці першими почали доповнювати італійську страву корнішонами, консервованими овочами і фруктами. Саме в США придумали знамениту гавайську піцу, в яку входять ананаси. Єдиний виріб «Нью-Йорк» вважається прототипом італійського коржа з овочами, так як піцейола виготовляють його на тонкій основі.

Італійські ласощі - витонченість в кожному шматочку

Італійська піца значно відрізняється від американської: мінімум начинки і соусу, тонке тісто, невеликий діаметр коржа, максимум 35 см. Блюдом неможливо наїстися на цілий день, але цілком втамувати голод на кілька годин. Зате вам забезпечена не тільки гарна фігура і багато вітамінів, але і задоволення від дивовижної смакової гами.

Pizza Italiano

Що особливого в італійську страву?

  • тісто неодмінно замішується на оливковій олії;
  • борошно для замісу повинна бути з твердих сортів пшениці;
  • основа не розпливається перед випічкою, тому вона залишається тонкою, але м'якою;
  • компоненти не накладаються шарами або навхрест;
  • в основному блюдо печуть з моцарелою;
  • м'ясні продукти кладуть тільки одного виду;
  • у виробі переважають овочі, особливо помідори;
  • при подачі прикрашають свіжими листям руколи.

Справжню італійську піцу випікають у полумї деревної печі, температура в якій дуже висока, не менше 480 градусів. 2 хвилини достатньо, щоб тісто спеклось, а компоненти повністю прогрілися.

Adriano - смачні італійські ласощі за оптимальну ціну

Наша компанія пропонує замовити будь-яку піцу: Салямі, Цезар, гавайську, 4 сиру. Ми створили прекрасний варіант ласощів: тісто робимо тонке, а компонентів у начинку кладемо більше, ніж італійці. Всі інгредієнти відмінної якості, адже саме від них залежить вся смакова гамма виробу.

Замовляючи піцу в Adriano, звертайте уваги на акції і знижки, хоча вартість і так досить адекватна. Ви будете впевнені, що апетитний італійський коржик приїде в обумовлений час і тільки в гарячому вигляді!

Ми рекомендуємо