Доставка по КиєвуКарта доставки
0
замовлення на суму грн
Назад

Два рецепти дивовижного тіста на піцу

02 вересня 2017

Піца не завжди виходить смачною: то не вистачає прянощів і смаку, то тісто сухе, жорстке і нагадує гуму. Якщо з начинкою можна поекспериментувати та підібрати відмінне поєднання продуктів, то знайти рецепт ідеального замісу тіста складніше. Це лише здається, що немає особливих секретів: досить перемішати муку з водою і сіллю. Щоб підготувати відмінну основу для італійських ласощів, потрібно грамотно підібрати компоненти, і чітко слідувати технології приготування. Компанія Adriano пропонує спробувати два рецепти. Ваше блюдо вийде неймовірно смачним і ніжним!

Тісто від Джеймса Олівера

Тісто від Джеймса Олівера

Для замісу знадобляться якісний провіант:

  • Пшеничне борошно - 800 г;
  • Борошно грубого помелу - 200 г;
  • Морська сіль - 1 ст.л. без гірки;
  • Дріжджі (сухі) - 30 г;
  • Цукрова пудра - 1 ст.л;
  • Тепла вода - 650 мл.

Дріжджі розчинити в 200 мл рідини, додавши цукрову пудру, ретельно розмішати ложкою. Гранули повинні розчинитися, а через 5 хвилин піднятися пишною «шапкою». Тим часом в глибоку місткість просіяти борошно, залишивши 2 ложки на підмішування, додати сіль, перемішати. Зробити лунку, вилити дріжджову суміш і воду, що залишилася за рецептом.

Замішувати тісто необхідно ложкою, потім руками. Дошку або поверхню столу припорошив борошном, викласти грудку і добре вимісити. Він повинен вийти щільним і однорідним за консистенцією. Тісто помістити в місткість, присипати борошном, накрити тканиною, відкласти миску в сторону на 15 хвилин.

М'який колобок поділити на частини, в залежності від величини майбутньої піци, розкачати до 0,5 см товщини. Викласти начинку з соусом. Випікати при температурі 250 градусів, поставивши на верхню полицю. Витягати блюдо через 5-7 хвилин. Виріб повинен вийти золотистим і з хрусткими бортами.

Основа для італійської піци Рішара Стамбул

Основа для італійського вироби від Рішара Стамбул

Часто в тісто додають оливкова олія, щоб надати йому більшої еластичності. Процес замісу трохи відрізняється від попереднього рецепта, тому, що використовуються свіжі дріжджі.

Компоненти для замісу:

  • Дріжджі - 15 г;
  • Італійська борошно (пшеничне) - 500 г;
  • Оливкова олія - ​​50 г;
  • Сіль (велика) - 10 г;
  • Вода (тільки тепла) - 320 г;
  • Борошно пшеничне для присипки.

Свіжі дріжджі втерти в борошно, додати масло, сіль, злегка підігріту воду. Вимішувати тісто до тих пір, поки воно не стане гладким, еластичним за текстурою. Його можна покласти на годинку в тепле місце, щоб воно піднялося, але найкраще помістити на ніч в холодильник, закривши місткість плівкою. Воно набуде оригінальний кислуватий смак, оскільки хімічні процеси будуть відбуватися повільніше. Кислинка дивовижно підкреслить смакову гаму готової піци.

Готове тісто перекласти на стіл, присипаний борошном, розділити на три частини. Комок розтягнути руками або розкачати качалкою. Важливо, щоб середина була тонкою, а краю - товстіший. Діаметр кола вийде близько 20-22 см, по якому потрібно розподілити начинку і присипати сиром.

Духовку розігріти до 250 градусів, але після того, як поставити напівфабрикат, знизити на 10 градусів. Випікати близько 12 хвилин. Краї повинні вийти рум'яними й хрусткими.

Особливості доставки піци в Києві

Якщо немає можливості спекти золотисту та ароматну піцу з апетитним тягучим сиром, можна замовити у компанії Adriano. Хороший вибір італійських ласощів з різними начинками дозволить задовольнити примхи будь-якого гостя: з морепродуктами, м'ясом, гострі, з грибами та навіть вегетаріанські з зеленню. Оптимальна вартість і оперативна доставка дозволить вам побувати в райському куточку Провансу, не виходячи з дому.

Ми рекомендуємо

Спробуйте
піцу

Смачна італійська піца в будь-який час

Pizza adriano 0047918565bed31157c4ba1637353c17f1f52b7f423552d506d7be9dc420eb08Перейти