Доставка по КиєвуКарта доставки
0
замовлення на суму грн
Назад

Історія приготування гавайської піци

02 жовтня 2017

Піца зі шматочками соковитого і солодкого консервованого ананаса стала однією з найпопулярніших італійських страв не тільки в Європі. Звичайно, на далеких островах про її існування навіть не підозрюють. Хто ж придумав ці оригінальні ласощі?

Історія походження гавайської піци

Вважається, що її створив канадський ресторатор Сем Панопулос, який вперше поєднав тропічний фрукт з м'ясними продуктами. У 1954 р він покинув Грецію на кораблі, який зробив зупинку в Неаполі. Деякі історики впевнені, що саме в італійському кафе він підгледів рецепт цікавою «коржі».

В інших джерелах зазначено, що незвичайне блюдо він придумав сам. У його ресторані «Satellite», крім гамбургерів і фрі, готували китайську їжу, тому баночка консервованого ананаса на кухні завжди була присутня. Сем любив експериментувати, і одного разу поклав в сирий виріб жменю екзотичних плодів. Блюдо вийшло відмінним, бо вони чудово поєднувалися з шинкою і томатом, надаючи дивовижний солодкуватий післясмак. Кухар назвав своє творіння на честь фірми, що виготовила ці консервовані фрукти.

гавайська піца фото 1

Що входило в оригінальне страву?

  • Шинка;
  • Моцарелла;
  • Томатний соус, зроблений з соковитих помідорів;
  • Консервований ананас.

Звичайно, канадці спочатку не сприйняли дивину, але, спробувавши, оцінили її своєрідний смак. Блюдо ресторатора розлетілося далеко за межі містечка Чатема. Тепер велика частина жителів Європи, Австралії, Швеції та США обожнюють незвичайну італійську «корж».

гавайська піца фото 2

Варіанти приготування піци

Виріб з ананасами почали готувати майстри в усьому світі. Звичайно, його стали доповнювати іншими компонентами, міняти назву, видаючи за авторську страву. Кулінари помітили, що соковите куряче філе чудово поєднується з солодкими плодами, тому шинку часто замінювали птахом. Можливо, це стало причиною появи дивних салатів з екзотичними інгредієнтами й відвареної грудиною бройлера. Холодна закуска виходила приголомшливою, коли доповнювали її скибочками сиру, колечками огірка, а філе запікали в духовці з прянощами.

Чим можна урізноманітнити піцу «Гавайська»?

  • Покласти консервовану кукурудзу;
  • Присипати паприкою;
  • Прикрасити перед подачею руколою або молодим листям шпинату;
  • Кинути соковитий болгарський перець або гуртки томата;
  • Замість червоного соусу використовувати білий, зробленого на основі вершків;
  • Доповнити свіжим чебрецем або італійськими травами.

Сем і гавайська піца зробили прорив у світовій кулінарії: змінили смакові переваги людей. Кухарі не бояться поєднувати в одній страві солодкі і гострі продукти, фрукти, м'ясо і навіть рибу.

гавайська піца фото 3

Піца від компанії Adriano - бездоганний смак і аромат

Наша компанія пропонує насолодитися гавайськими ласощами з куркою, яке ми готували за рецептом нашого шеф-кухаря. Ви переконаєтеся, наскільки вдало гармоніюють продукти і прянощі в кожному шматочку. Особливі нотки надає томатний соус і смачна моцарелла. Блюдо буде доставлено в зазначений час і тільки в гарячому вигляді!

замовлення гавайської піци в Києві

Ми рекомендуємо

Спробуйте
піцу

Смачна італійська піца в будь-який час

Pizza adriano 0047918565bed31157c4ba1637353c17f1f52b7f423552d506d7be9dc420eb08Перейти