Доставка по КиєвуКарта доставки
0
замовлення на суму грн
Назад

Як замісити справжнє тісто для піци?

07 жовтня 2016

Піца являє собою типовий гастрономічний продукт неаполітанської кухні. Вона може навіть бути визначена як символ італійської традиції в світі. Піца, безумовно, старовинна страва народжується як буханець хліба і збагачується різними інгредієнтами, перелік яких доповнювався протягом багатьох років. Тісто для піци це цілий процес підготовки, з використанням борошна, води, дріжджів, солі і масла за допомогою яких можна створити безліч варіацій, від тонких, як в піцеріях або пухкі, такі як вдома. Незважаючи на те, що в даний час вона є популярним продуктом у всьому світі, єдиною оригінальною є істинна неаполітанська піца. Використовуючи наше тісто для піци отримаєте хрустку основу яка тільки і чекає, щоб бути начиненою свіжими помідорами, сиром моцарелла і ароматним базиліком.

 

Готуємо основу

Інгредієнти на 4 піци діаметром 30 см:

  • борошно 0,1 кг
  • води 600 г
  • дріжджі сухі - 7 г.
  • оливкова олія 60 г
  • солі 20 г
  • цукру 2 чайні ложки

 

фото 1: Тісто для піци

фото 1: Тісто для піци

Щоб приготувати тісто для піци почанаємо висипати борошно в миску (1). Додати дріжджі (2) і цукор, потім додати 100 г води, а потім збити міксером встановленим на середній або низькій швидкості (3).

фото 2: замішуємо тісто для піци

фото 2: замішуємо тісто для піци

Продовжуйте додавати невелику кількість води помалу, стежачи за тим, щоб попередня доза добре поглина борошно (4). Після того, як залили близько 3/4 води, додати сіль (5) і продовжувати місити. Додати решту воду, змішати до одного рівня і залишити тісто рухатись, поки не отримаєте гладкої і однорідної маси (6).

фото 3: додаємо олію до тіста

фото 3: додаємо олію до тіста

Додаємо олію до тіста Тепер поступово додайте олію (як ви це робили з водою) (7). Коли олія повністю всмокчеться, видалити тісто із змішувача і замішувати руками, поки не отримаєте м'яч(8). Помістіть його в великій мисці злегка змащеній жиром (9),

фото 4: накриваємо тісто для піци

фото 4: накриваємо тісто для піци

Накрити фольгою або чистою тканиною і дайте піднятися в духовці при світлі (10). Зачекайте, поки суміш не підніметься принаймні в два рази за обсягом (1,5 ч), краще в три рази (2,5 / 3 ч) і приступіть до розробки піц (11). Після того, як тісто підніметься, перенести його на робочу поверхню за допомогою зубчастого колеса (12).

фото 5: розділяємо тісто для піци

фото 5: розділяємо тісто для піци

Потім розділити на 4 рівні частини (13) і руками, сформувати в кульки (14). Коли закінчите, накрийте чистою тканиною і дайте постояти протягом 30 хвилин (15), перш ніж використовувати їх, для того щоб зробити ваші піци.

 

Збереження тіста

Тримайте тісто для піци, в холодильнику протягом дня, а ще краще, покладіть в закритий герметично контейнер.

Порада

Для того, щоб отримати гарно змішане тісто важливо додавати рідину кілька разів так, щоб дати можливість борошну пропитатись водою, на скільке це можливо, і утворити сітчасту клейковину стабільною і добре еластичною. З того ж тіста можна зробити булочки або звичайно чебуреки (утворюючи диски з тіста і надаючи класичну форму півмісяця, змочуючи краї, перед запечатанням).