Доставка по КиєвуКарта доставки
0
замовлення на суму грн
Назад

Особливості випікання піци

10 липня 2012

Піца стала номером один серед найвідоміших і поширених харчових продуктів світу. Долаючи всі культурні відмінності й мовний бар'єр, піца вимагає дотримання чітких правил виготовлення, які та дозволяють їй називатися саме піцою! Здається, що вона досить проста у виготовленні. Однак для того, щоб вийшла справжня піца, необхідно дотримуватися досить багато важливих правил приготування та випікання, а також робити її регулярно, тоді напрацьовується навичка, легкими й зрозумілими стають все хитрощі.

Умови випікання

Для випікання еластичною піци, яка ідеально складається навпіл, необхідна особлива піч. Випічка повинна відбуватися в печі на дровах при температурі 200-215 * С.

«Асоціація справжньої неаполітанської піци» рекомендує процес приготування скоротити до 60-90 секунд при температурі 485 * С для отримання м'якої й ароматної піци.

піч для випікання піци

Тісто

Тісто для справжньої піци робиться на основі пшеничного борошна (класифікація в Італії «Тип 0» або «Тип 00»), можуть додаватися тверді сорти борошна, однак незмінно використовується тільки дрібний помел. Важливим є спосіб приготування піци. Він посідає перше місце серед критеріїв «класичної піци», які були прийняті італійським урядом. Рекомендується замішування тіста вручну, формування коржі без качалки, при цьому товщина тесту повинна бути не більше 0,3 см. Досвідчені піцейоли досить легко справляються з такими вимогами, розкручуючи корж на одному пальці в повітрі.

тісто для піци

Маленькі хитрощі

При виготовленні іноді не враховується, що для хорошого тесту просто необхідний цукор. Причому дріжджі з'єднуються з цукром і теплою водою. А ніяк не сіль з дріжджами й теплою водою. І маленький, але дуже важливий нюанс — оливкова олія не вливається відразу в центр борошна, а спочатку розмішується з сіллю і водою, і тільки після цього з'єднується з борошном.

Хочеться відзначити, що справжня піца готується тільки з використанням оливкової олії, яке наноситься рівномірно на всю корж. Для цього використовуються спеціальні місткості з вузьким довгим носиком, які дозволяють текти маслу тонкою цівкою. Масла для піци необхідно зовсім небагато, в ідеалі воно поливається колами, починаючи від зовнішнього краю піци до середини. Відстань між колами не менше 0,5 см.

Традиційні добавки в піцу

У складі майже кожної піци використовується томатний соус. Спеціальний неаполітанський варіант готується з 1 кг свіжих томатів, які подрібнюються і варяться близько години зі спеціями: листям базиліка, орігано, чорним перцем, зубчиком часнику і дрібкою солі.

олія оливкова

Особливо шанованим і улюбленим в Італії є сир «Моцарела», який можуть вживати навіть немовлята. Цей вид сиру, що виготовляється з молока буйволиць, входить до складу багатьох видів піци. Крім «Моцарели», часто вживаним є «Пармезан». Для любителів сиру робиться особлива піца, яка називається «Чотири сири».

Велике значення має і розташування інгредієнтів на самій піці, які розкладаються рівномірно в один шар. Піца повинна бути тонкою навіть з начинкою, це показує певний клас піцейола і якість закладу.

Один секрет, про який знають всі любителі й шанувальники цього італійського блюда, полягає в використанні спеціального ножа для різання піци. Таке пристосування дозволяє швидко нарізати та подати до столу смачне частування. А найсмачніша піца, як відомо, тільки що зроблена.

З повагою, онлайн-піцерія "Adriano".

Інші статті:

Ми рекомендуємо