Доставка по КиєвуКарта доставки
0
замовлення на суму грн
Назад

Піца в різних країнах

22 грудня 2011

Піца - улюблене блюдо дорослих і дітей. Спочатку вона була їжею італійських бідняків, які випікали коржі з доступними для них продуктами - орегано, помідорами, невеликою кількістю сиру. Одного разу король Фердинанд I спробував піцу і був захоплений її смаком. Так піца стала стравою, гідним королівської кухні. А пізніше вона з'явилася в інших країнах, оскільки італійці - великі любителі мандрівок. І тому скрізь, де вони з'являлися, відкривалися піцерії. Зараз піца - одне з найпопулярніших страв у світі. І в кожній країні існують свої способи приготування смачної піци. Відмінною особливістю традиційної італійської піци є тонка основа, на яку кладеться всього 3-4 інгредієнта.

А найвідоміша піца Маргарита готується тільки з томатів і моцарелли. Ну і, звичайно ж, з додаванням базиліка. Італійці кладуть його практично в будь-яку піцу. Є в італійському меню і закрита піца - кальцоне, яку перед запіканням змащують оливковою олією, щоб вона покрилася золотистою скоринкою. Тісто готується так само, як і для звичайної відкритої піци. Відмінність лише в тому, що всі інгредієнти запікаються всередині виробу. Для приготування тіста потрібні дріжджі, сіль, цукор, трохи оливкового масла, вода і мука. Все перемішати, і тісто - готово. Розкачати його найтоншим шаром, змастити соусом, приготованим з помідорів, цибулі та часнику, і розкласти інгредієнти, призначені для піци: варене м'ясо, помідори і сир.

Доставка піци Київ

Французи - гурмани, відомі всьому світу. Проте їх піца відрізняється від італійської піци тільки лише заміною моцарели іншими сортами сиру, наприклад, пармезаном. А взагалі французи воліють здобувати свіжозаморожену піцу в магазині або відвідувати ресторани в італійському стилі, яких у Франції є чимала кількість. Тісто для французької піци готується так само, як і для італійської. Для начинки можна взяти тонко нарізану цибулю і часник, помідор, кілька оливок, листя базиліка, гілочку чебрецю, трохи сиру і дрібні шматочки філе анчоуса.

А от у Японії спосіб приготування піци зовсім інший. Там всі різновиди піци об'єднані однією назвою - окономияки, що означає: смажити те, що вам подобається. Так, саме смажити, а не випікати, як звикли ми. Причому, смажать самі відвідувачі ресторанів. Прийшовши в ресторан, вони замовляють собі начинку і соус, повари при них готують тісто і видаляються. А далі - відвідувачі самостійно змішують з тестом обрані інгредієнти і смажать окономияки з обох сторін. Начинка може бути будь-який, від обожнюваних японцями морепродуктів і до традиційних італійських начинок - овочів або м'яса. Ось один з рецептів японської кухні: замісити рідке тісто з одного яйця, склянки води і трьох ложок борошна.

Нарізати в рівних кількостях м'ясо кальмара, капусту і японську локшину, додати цибулю, креветки, сир і тунцевим стружку. Перемішати всі продукти з тестом і викласти на розігріту сковороду. Наверх укласти шматочки нежирної свинини і підсмажити з обох сторін. Примітно, що японську піцу нарізають квадратиками. Способів приготування піци - безліч, і кожен бажаючий знайде для себе те, що до смаку саме йому. Головне - пам'ятати, що піцу їдять гарячою. Піцу використовують і як закуску, і як основне блюдо. У такому випадку, на додаток до неї, подають, наприклад, курячі крильця. Ну, а напої до піци підійдуть будь-які, крім тоніка і лікеру. Це може бути чай, лимонад, фруктовий сік, пунш, пиво або мінеральна вода.

Ми рекомендуємо