Доставка по КиєвуКарта доставки
0
замовлення на суму грн
Назад

Рецепт від Джеймс Олівера: піца Біянко

11 вересня 2017

Піца з картоплею та розмарином на перший погляд здасться простий і нецікавою, та й зовнішній вигляд не настільки яскравий, як хотілося б. Однак за рецептом знаменитого кулінара італійська страва виходить неймовірно смачним і ароматним, запах якого збиває з ніг. Особливі нотки надає свіже листя прянощі, а вершковий сир по типу Філадельфії робить більш ніжним і витонченим.

Для тесту необхідно вибрати хороші продукти:

  • Борошно грубого помелу - 1 кг;
  • Дріжджі (гранульовані) - 7 г;
  • Сіль - 2 щіпки;
  • Вода - 620 г.

Для начинки необхідно взяти 3 ложки вершкового сиру, половину лимона, часник, скибочку пармезану, бекон, свіжий розмарин і відварну картоплю в шкірці. Овоч необхідно очистити й порізати кружальцями.

Приготування тіста

Дріжджі додати в теплу воду, щоб вони активувалися. Так можна визначити їх якість: якщо «шапка» не з'явилася на поверхні, значить, вони не підходять для замісу. Борошно грубого помелу можна взяти навпіл з пшеничного вищого сорту. Її висипати в місткість, додати сіль, і рідина з дріжджами, ретельно вимісити куля з тіста. Накрити його полотном і залишити в тепле місце, щоб гарненько піднявся.

Як зробити соус?

Соус виходить густим і неймовірно ароматним, оскільки вершковий сир необхідно з'єднати з тертим часником, дрібкою лимонної цедри та столовою ложкою цитрусового соку. Перемішуючи, всипати 2 ст.л. пармезану, який потрібно дрібно натерти.

Приготування апетитної піци

Коли тісто підніметься в три рази, викласти на стіл, присипаний борошном. Кулю неодмінно придавити, щоб частково вийшов вуглекислий газ, тоді після випікання «корж» вийде без западин. Сформувати коло будь-якого діаметру. Необов'язково, щоб основа була рівною: в італійській кухні присутній легка недбалість.

Як розкласти начинку?

  1. На тісто купками помістити соус і гуртки відвареної картоплі.
  2. Порвати кілька смужок тонко нарізаного бекону, рівномірно розподілити по поверхні основи.
  3. Розмарин помити, обірвати запашні листя, перемішати з краплею оливкової олії. Присипати продукти.
  4. Зверху припорошити пармезаном.

Піцу поставити в духовку або піч на 2-3 хвилини. Температура повинна бути максимальною, в межах 280 градусів. Виріб заворожує своїм часниковим ароматом з витонченими нотками розмарину.

Поради з приготування піци Біянка

Не варто класти багато бекону, бо італійські ласощі вийде жирним і несмачним, особливо для любителів контролювати свою вагу. Продукт краще вибирати з мінімальною кількістю жиру. Щоб порізати його тонко в домашніх умовах, необхідно покласти на 10 хвилин в морозильну камеру.

Піцу можна доповнити іншими компонентами:

  • В'яленими помідорами;
  • Прошутто;
  • Тонкими скибочками копченої курячої грудки;
  • Зверху прикрасити руколою;
  • Пластинками печериць;
  • Моцарелою;
  • Свіжим чебрецем;
  • Половинками черрі.

 

Замість білого соусу не варто класти томатний, хоча він непогано поєднується з картоплею. Якщо немає вершкового сиру, краще зробити соус на основі вершків, але без лимонного соку. невикористане тісто можна заморозити.

Доставка піци в Києві - якість і оперативність

Якщо ви плануєте провести вечір в колі друзів, але немає часу приготувати шикарне італійське блюдо, неодмінно замовте його в компанії Adriano. Лише тільки кур'єр доставить гаряче упакування з ласощами, по кімнатах розлетиться апетитний аромат часнику, копченої ковбаски, прянощів.

Ми рекомендуємо

Спробуйте
піцу

Смачна італійська піца в будь-який час

Pizza adriano 0047918565bed31157c4ba1637353c17f1f52b7f423552d506d7be9dc420eb08Перейти