Рецепт від Джеймс Олівера: піца Біянко
Піца з картоплею та розмарином на перший погляд здасться простий і нецікавою, та й зовнішній вигляд не настільки яскравий, як хотілося б. Однак за рецептом знаменитого кулінара італійська страва виходить неймовірно смачним і ароматним, запах якого збиває з ніг. Особливі нотки надає свіже листя прянощі, а вершковий сир по типу Філадельфії робить більш ніжним і витонченим.
Для тесту необхідно вибрати хороші продукти:
- Борошно грубого помелу - 1 кг;
- Дріжджі (гранульовані) - 7 г;
- Сіль - 2 щіпки;
- Вода - 620 г.
Для начинки необхідно взяти 3 ложки вершкового сиру, половину лимона, часник, скибочку пармезану, бекон, свіжий розмарин і відварну картоплю в шкірці. Овоч необхідно очистити й порізати кружальцями.
Приготування тіста
Дріжджі додати в теплу воду, щоб вони активувалися. Так можна визначити їх якість: якщо «шапка» не з'явилася на поверхні, значить, вони не підходять для замісу. Борошно грубого помелу можна взяти навпіл з пшеничного вищого сорту. Її висипати в місткість, додати сіль, і рідина з дріжджами, ретельно вимісити куля з тіста. Накрити його полотном і залишити в тепле місце, щоб гарненько піднявся.
Як зробити соус?
Соус виходить густим і неймовірно ароматним, оскільки вершковий сир необхідно з'єднати з тертим часником, дрібкою лимонної цедри та столовою ложкою цитрусового соку. Перемішуючи, всипати 2 ст.л. пармезану, який потрібно дрібно натерти.
Приготування апетитної піци
Коли тісто підніметься в три рази, викласти на стіл, присипаний борошном. Кулю неодмінно придавити, щоб частково вийшов вуглекислий газ, тоді після випікання «корж» вийде без западин. Сформувати коло будь-якого діаметру. Необов'язково, щоб основа була рівною: в італійській кухні присутній легка недбалість.
Як розкласти начинку?
- На тісто купками помістити соус і гуртки відвареної картоплі.
- Порвати кілька смужок тонко нарізаного бекону, рівномірно розподілити по поверхні основи.
- Розмарин помити, обірвати запашні листя, перемішати з краплею оливкової олії. Присипати продукти.
- Зверху припорошити пармезаном.
Піцу поставити в духовку або піч на 2-3 хвилини. Температура повинна бути максимальною, в межах 280 градусів. Виріб заворожує своїм часниковим ароматом з витонченими нотками розмарину.
Поради з приготування піци Біянка
Не варто класти багато бекону, бо італійські ласощі вийде жирним і несмачним, особливо для любителів контролювати свою вагу. Продукт краще вибирати з мінімальною кількістю жиру. Щоб порізати його тонко в домашніх умовах, необхідно покласти на 10 хвилин в морозильну камеру.
Піцу можна доповнити іншими компонентами:
- В'яленими помідорами;
- Прошутто;
- Тонкими скибочками копченої курячої грудки;
- Зверху прикрасити руколою;
- Пластинками печериць;
- Моцарелою;
- Свіжим чебрецем;
- Половинками черрі.
Замість білого соусу не варто класти томатний, хоча він непогано поєднується з картоплею. Якщо немає вершкового сиру, краще зробити соус на основі вершків, але без лимонного соку. невикористане тісто можна заморозити.
Доставка піци в Києві - якість і оперативність
Якщо ви плануєте провести вечір в колі друзів, але немає часу приготувати шикарне італійське блюдо, неодмінно замовте його в компанії Adriano. Лише тільки кур'єр доставить гаряче упакування з ласощами, по кімнатах розлетиться апетитний аромат часнику, копченої ковбаски, прянощів.