Доставка по КиєвуКарта доставки
0
замовлення на суму грн
Назад

Рецепт піци Капрічоза

05 травня 2017

Її назва безумовно відображає «Примхливий» характер, що відображається у її зовнішньому вигляді і поєднанні інгредієнтів - шинки, артишоків, грибів і маслин. Піца 4 сезони складається з тих же інгредієнтів, але між ними є різниця.

Згодом, як це часто буває з усіма примхливими піцами, вони були пристосовані до звичаїв і традицій різних територій, де готувалась. Інгредієнти можуть варіюватися в залежності від особливостей регіону. Наприклад у Сицилії, на відомому морському курорті готують Капричозу з вареним яйцем та мідіями, чорні маслини часто змінюються зеленими оливками. На півночі де доводиться часто бачити цю піцу, готують з додаванням ковбаси нарізаної кільцями.

фото піци Капрічоза 1

Піца Capricciosa - оригінальний рецепт приготування

Тісто:

Формуємо 4 кульки по 250 грам на кожні 4 людини

Якщо ви не маєте досвіду в приготуванні тіста і подальшої закваски, перегляньте попередню статтю, в якій детально пояснюється процедура крок за кроком.

Інгредієнти:

  • Сіль і перець;
  • 500 г борошна типу 00;
  • 1 пакет рідких дріжджів або 1 пачка;
  • 250 мл теплої води;
  • Оливкова олія 1 столова ложка;
  • 250 г томатної пульпи;
  • маслини без кісточок;
  • артишоки;
  • 100 г вареної шинки;
  • 80 г сиру моцарелла;
  • 1 яйце круто;
  • Гриби в олії;

* Щоб прикрасити готову піцу використовуйте буйволину моцареллу.

заказати піцу Капрічоза

Після фази зростання, формуємо кулі, щоб отримати 4 паляниці з тіста. Розкачуємо до правильної товщини (дуже тонко) на змащеній бляшці, а зверху намажте томатним соусом.

Покладіть помідори на піцу, додайте шинку (не кубиками а тонкими але широкими скибочками), дрібно поріжте гриби, скибочки артишоків і 8-10 маслин без кісточок. Моцареллу також поріжте кубиками. Всі інгредієнти начинки додайте одночасно.

Розігрійте духовку до температури 200 градусів і випікайте піцу протягом 20 хвилин або поки краї не виявляться абсолютно золотистими.

фото піци Капрічоза 2

Корисні поради: для Капричози використовуйте дуже небагато томатного соусу. Це повинно запобігти тому щоб інгредієнти «плавали» на піці. Рекомендується почекати кілька хвилин, щоб остиг соус, перш ніж страву подавати вашим гостям. Оливки, використовувані в якості інгредієнта для піци повинні бути строго без кісточок.

замовлення піци